Automatizálás


Az árnyékolástechnikai automatizálás, külső és belső árnyékolók motoros mozgatását jelenti. Ilyenkor úgynevezett csőmotor kerül az árnyékoló tengelyébe beépítésre.

Legyen szó akár redőnyről, napellenzőről, rolettáról, redőnyrendszerű garázskapuról, csőmotorral tehetjük őket motoros árnyékolókká.


Mindig tartsuk szem előtt, hogy pontosan milyen árnyékolót is szeretnénk automatizálni!

Redőnyöknél szinte valamennyi csőmotor alkalmas erre a feladatra. Legyen szó akár mechanikus-, elektronikus-, vezetékes-, rádiós csőmotorról. Azt hogy milyet is választunk, csak pénztárcánkon és egyedi igényeinken, elvárásainkon múlik.

Napellenző esetén már erősebb csőmotorokat fogunk árnyékolonkhoz vásárolni. És érdemes olyan kiegészítőket is kérni, mint a szél-fény érzékelő. Mellyel távollétünkben az érzékelő vezérli a motort. Ő fogja kitekerni a napellenzőt, ha süt a nap, vagy épp behúzni ha feltámad a szél. Célszerű napellenzők esetén még egy dolgot figyelembe venni: ha például áramszünet van, kitekerve maradt a napellenző és feltámad a szél, akkor nem tudunk mit tenni, csak reméljük, hogy nem esik komoly kár az árnyékolónkban. Ilyen esetekre nyújthat megoldást a hajtókar kiegészítésű csőmotor, mellyel akár kézzel is betekerhetjük a napellenzőt, egy esetleges áramszünet esetén.

Szintén kellemetlen tud lenni, ha indulnánk otthonról és az előbb említett okok miatt nem tudjuk felnyitni garázsunkat. Megoldás lehet itt is a hajtókaros csőmotor.

Olyan redőnökyhöz pedig, melyet ajtóra szereltetünk (pl: bejárati-, terasz ajtó), célszerű akadályérzékelős motorot választani. Hiszen kinyitjuk az ajtót, valamit véletlenül a redőny alatt felejtünk, akkor a motor ezt képes felismerni és megáll, akár vissza is nyithat, így szabaddá téve az akadályt és megelőzve a berendezések károsodását.

AJÁNLATKÉRÉS: