Vezetékes csőmotorok


Vezetékes motorok esetén olyan motorokról beszélünk ahol a motort egy fali kapcsoló segítségével működ-tetjük, melyet egy vezetékkel csatlakoztatunk a motorhoz. Erre a célra megfelelő kapcsoló ilyenkor több féle is lehet: Rúgos-, billenő-, forgó-, kulcsos- redőnykapcsoló, vagy akár időkapcsoló is, mellyel már progra-mozhatjuk is motorjaink mozgási idejét.

A motort csatlakoztatjuk a 230 V hálózathoz és egy vezetékkel kötjük rá a megfelelő kapcsolóra. Akik épitkezési, vagy felújítási fázisban vannak, azoknak érdemes lehet ilyen motort választani hiszen ilyenkor a vezetékezés kevesebb gonddal jár mint egy utólagos telepítési munkálat során.

Ilyen rendszernél, kialakíthatóak különböző egyedi vezérlési módok. A helyi, egy morort egy kapcsoló vezérel-től egészen a csoportos vezérlésekig, ahol egy kapcsoló akár több motort is működtethet. Ezeket aztán tetszőleges kombinálhatjuk, sőt akár alcsoportok kialakítására is van lehetőség. A vezetékek száma, mennyisége összefügg azzal, hogy milyen rendszert szeretnénk kiépítetni.
Mechanikus motorok esetén a csoportos kialakításnál leválasztó reléket kell alkalmazni, a biztonságos áramellátás érdekében. Míg azoknál a motoroknál, melyek rendelkeznek beépített relével, pl elektronikus motorok, ez nem szükséges. Utóbbi típust integrálhatjuk intelligens épületvezérlési rendszerekhez. Ha okos házat szeretnénk kialakítani, elengedhetetlen árnyékolóink mozgatásának, a rendszerhez történő csatlakoztatása, intelligens elektronikus végállású motorokkal.

AJÁNLATKÉRÉS: