Mechanikus végállású csőmotorok


Mechanikus végállású csőmotorok, olyan motorok ahol az árnyékoló két végállását (redőny, roletta esetén alsó és felső végállás, napellenzőnél nyitott és zárt pozíció) kézzel állítjuk be és egy mechanikus szerkezet szabályozza azok kapcsolását.

Leegyszerűsítve, a beállítást egy stift segítségével végezzük, úgy hogy a két végállás csavarjait tekerjük a megfelelő irányba, a megfelelő pontig. A beállítás után a motor automatikusan leáll, amikor eléri a beállított pozíciókat és megakadályozza a túlcsúszást, illetve az elektromágneses féknek köszönhetően az elmozdulást.

Ezek a motorok nem rendelkeznek egyéb extrákkal, sem többféle biztonsági, vagy kényelmi funkciókkal. Akadályba ütközés esetén nem fognak megállni, sem visszanyitni (általában valamilyen károsodást okoz) Cserébe viszont kedvevőbb az áruk intelligens, vagy mondhatni elektronikus végállású társaikhoz képest.
Kérdés, hogy megéri-e?
Javasoljuk, hogy mindig tájékozodjon a motorok tudásáról, tulajdonságairól és ezek alapján döntsön, mérlegeljen. Vegye figyelembe az ár/érték arányt!

De ha Önnek már van egy ilyen motorja a redőnyében, és esetleg eszébe jut, hogy de jó lett volna tudni, hogy akadályérzékelős motor is létezik, mert akkor olyat vett volna... Mit lehet most tenni? Cseréljen-e motort?
A válasz: nem. Nem kell cserélnie. De van megoldás. A Rojaflex THOR egy olyan egyedülálló időkapcsoló ami képes a mechanikus végállású csőmotort felruházni akadályérzékelő funkcióval. És emellett még számos egyéb funkcióval bír, mint például a napra, hétre programozható mozgásidők, asztro funkció, véletlenszerű mód…stb.
Ilyenkor csupán a meglévő fali kapcsolóját, redőnykapcsolóját kell a THOR kapcsolóra cserélni.

AJÁNLATKÉRÉS: