Rádiós csőmotorok


A rádiós csőmotorok beépített rádióvevő segítségével kommunkiálnak, veszik a távirányító által kiadott parancsokat. Ezek a motorok vezeték nélküli rendszert jelentenek.

A motort csupán a 230 V hálózatra kell csatlakoztatni. A vezetékes rendszerekkel ellentétben, ez egy egyszerűbb megoldás, mellyel elkerülhetőek a vezetékezéssel járó kellemtlenségek, esetleg többlet költségek.

Rádiós rendszer esetén az automatizált árnyékolók egyéni vagy csoportos mozgatásának kialakítása is sokkal egyszerübb. Egyszerűen a távirányítóval válthatunk, hogy egy bizonyos redőnyt szeretnénk mozgatni, vagy esetleg az összeset egyszerre. A jel küldésére több eszközt is használhatunk, mint kézi távirányítókat, fali rádióadókat, vagy akár pici kulcstartóra fűzhető távirányítókat. Ezen belül megkülönböztethetjük még őket aszerint, hogy hány csatornát tudnak kezelni. Léteznek 1-4-5-8-15-16 csatornásak egyaránt.
Sőt még olyan távirányítót is választhatunk, melyek rendelkeznek TIMER funkcióval, vagyis programozhatjuk velük a motorok mozgási idejét.
Amikor rádiós motorról beszélünk, léteznek már olyan intelligens rádiós motorok, melyek nemcsak veszik a jelet, hanem küldeni is képesek. Így például távirányítónkon láthatjuk árnyékolónk aktuális helyzetét, mert a motor képes állípotjelentést küldeni.

AJÁNLATKÉRÉS: