Elektronikus végállású csőmotorok


Míg a mechanikus motorok tudása nagyjából minden gyártónál azonos, addig az elektronikus motork terén már nagy különbségekkel lehet találkozni. Például: mennyire érzékeny az akadályérzékelés? Tud-e visszanyitni? Tud-e végállást felismerni…?

Elektronikus végállású motoroknál
a végállások beállítása, egyszerűbb és gyorsabb, mint mechanikus társaiknál. Ilyen motoroknál a végállás beállítást csupán pár gombnyomással elvégezhetjük, úgynevezett pontbeállítással, de vannak olyan elektronikus motorok is, ahol még erre sincs szükség, mert a motor felismeri a végállásokat. A végpontokon történő megállást ez esetben elektronika szabályozza, ami megakadályozza a túlcsúszásokat és stabilan tartják a motort a végpontokon az elektromágneses féknek köszönhetően.

Ezek a motorok már rendelkeznek akadályérzékelő funkcióval, akár mind a két irányban is. Ez fontos mert ha valami a redőny útjában marad, kerül, akkor az akadályt elérve a motor leáll. Léteznek olyan verziók is ahol nemcsak hogy megáll a motor, de azonnal visszanyit az ellenkező irányba.
Ezen motorok többnyire már beépített relével is rendelkeznek, így a vezetékes verzió esetén lehet őket párhuzamosan kötni, vagyis egy kapcsolóra akár több motort is beköthetünk, ezáltal csoportos vezérléseket alakíthatunk ki.
Mind vezetékes mind rádiós kivitelben kaphatóak.
A vezetékes elektronikus motor, technikai tudásának köszönhetően tökéletesen integrálható épület automatizálási rendszerekhez (BUS rendszer). Ilyenkor Ön az egyedi távirányítóval, fali érintőképernyővel működtetheti redőnyeit együtt a riasztóval, fűtéssel..stb.

AJÁNLATKÉRÉS: